James Fisher Norge kjøper GMC Produkt


28.03.2010
James Fisher Norge AS kjøper 100 % av aksjene i GMC Produkt AS.

Stavangerbaserte James Fisher Norge AS (JFN), som eier Scan Tech AS, melder i dag oppkjøp av det privateide selskapet GMC Produkt AS.

Selskapet, som kjøpes ut av GMC-gruppen, har i dag 30 ansatte i Stavanger med en omsetning i 2009 på NOK 84 millioner.Etter oppkjøpet vil den forventede omsetningen i 2010 for Scan Tech Gruppen overstige NOK 310 millioner og antall ansatte i Norge øke til 130.

GMC Produkt AS, som er veletablert innen offshore, oljeservice og marine sektorene har sitt arbeidsfelt innenfor løftetekniske løsninger og utstyr; kraner, vinsjer, taljer, spooling, vedlikehold og sertifisering. GMC Produkts portefølje åpner nye markedsmuligheter for Scan Tech gjennom et veletablert agenturnettverk som blant inkluderer Ingersoll Rand, Eagle Clamp og Bull. 

"Oppkjøpet er strategisk viktig for JFN og datterselskapet Scan Tech AS. Gjennom oppkjøpet av GMC Produkt vil Scan Tech bli en mer komplett leverandør innen løftetekniske produkter og tjenester for offshore, oljeservice og den marine sektor. For å oppnå dette er vi avhengig av å levere smarte, innovative og kosteffektive produkter og tjenester. Sammen med GMC Produkt stiller vi nå med bredere erfaring og høyere kompetanse som vi kan tilby våre kunder", uttaler konsernsjef Chris Stevens.

 Rune Christensen vil fortsette i sin stilling som daglig leder av GMC Produkt AS.

 Oppkjøpet er i påvente av godkjenning fra konkurransetilsynet.

Les også artikkel i Stavanger Aftenblad fra 29.mars 2010Nettstedet er utviklet av InBusiness AS