Statoil-kontrakt til Scan Tech


20.11.2009
Statoil har signert en kontrakt med Scan Tech for design, produksjon og installasjon av to wirelinekraner til Statfjord B og C.

Kranene skal installeres i oktober 2010. Kontrakten innebærer også en opsjon på 6 tilsvarende kraner. En stor jobb for Scan Tech som er svært godt fornøyd med å ha vunnet anbudsrunden.

I 2008 ble Scan Tech, som har rundt 100 ansatte, godkjent for EPCI-kontrakter med Statoil på nivå 2. Dette har vist seg å være strategisk viktig for Scan Tech å oppnå dette nivået, som allerede har gitt bedriften to gode prosjekter for Statoil så langt, begge av løfteteknisk karakter.

"Det er utrolig viktig for Scan Tech å få slike kontrakter", sier administrerende direktør i Scan Tech Chris Stevens som i 2007 kjøpte Gjerde Løfteteknikk for å styrke Scan Techs løftetekniske divisjon. "Vi har de siste 2 årene jobbet med kompetanseoppbygging innen design av skreddersydde løftetekniske løsninger for olje- og gassindustrien. Tildelingen av denne kontrakten til Scan Tech er en viktig bekreftelse på at vår kompetanse holder mål selv i konkurranse med de største aktørene innenfor kraner og løfteutstyr. Det er godt å få en slik kontrakt som gir oss motivasjon til å satse enda høyere de neste årene", avslutter Stevens.Nettstedet er utviklet av InBusiness AS